Med en overbevisende sejr på 21-28 over Rækker Mølle spiller HC Odense også i den næstbedste række i sæsonen 2019-2020.

Med sejr i den første kvalifikationskamp over Rækker Mølle skulle HC Odense kun bruge 1 point for at sikre overlevelse i 1. division.
Taktikken op til returkampen var simpel – hurtige kontraløb og et koncentreret 6-0 forsvar skulle sikre sejren i Rækker Mølle. En taktik som igennem hele 1. halvleg blev fulgt til punkt og prikke, og var medvirkende til at HC Odense kunne gå til pause foran 11-14 – en føring der kunne have været større, hvis ikke store chancer var blevet forspildt.

Efter pausen blev angrebsspillet mere effektivt, og chancerne omsat til mål. Samtidig lukkede Loke Brasen fuldstændig af i HCO-målet, og efter 40 minutters spil var forspringet således udbygget til 20-11. Herefter var kampen reelt afgjort, og der gik lidt luft af HCO-ballonen. Forspringet blev holdt til slutfløjtet, hvorefter den helt store jubel kunne bryde løs blandt spillere, ledere og ikke mindst de mange HCO-støtter, som havde taget turen til det vestjyske.
Det var naturligvis en stolt og glad HCO-træner, Martin Hjortshøj, som efter kampen havde følgende kommentar –

Jeg har netop rost spillerne for at have ydet en enorm træningsindsats de sidste par måneder. Vi omkring holdet har nok været nogle af de få i klubben, der reelt troede på, at vi kunne nå at redde os. Nu kan der komme lidt ro på, og så kan vi begynde at forberede os til næste sæson.”

Sæsonen er dog ikke helt slut endnu for HC Odense. Onsdag den 15. maj venter der pokalkamp i Dalumhallen, hvor liganedrykkerne fra TMS Ringsted kommer på besøg i Dalumhallen. Kampen spilles kl. 19.00.